• Op Poffertjeskraam.nl vindt u een overzicht van de beste poffertjeskramen van Nederland
  • Op Poffertjeskraam.nl vindt u een overzicht van de beste poffertjeskramen van Nederland
  • Op Poffertjeskraam.nl vindt u een overzicht van de beste poffertjeskramen van Nederland

Oudhollandse poffertjes, een bekend fenomeen op iedere braderie of jaarmarkt

Oudhollandse poffertjes zijn niet meer weg te denken van de jaarlijkse markten in je woonplaats. Kinderen zijn dol op poffertjes en volwassenen halen herinneringen uit hun jeugd op bij het proeven van poffertjes. Hoe zijn poffertjes eigenlijk ontstaan?

p>

Ontstaan van oudhollandse poffertjes

Oudhollandse poffertjes, aan het begin van de 19de eeuw werden er tijdens kraamfeestjes in Friesland al “kraampoffertjes” gegeten. Bij het binnenhalen van de oogst werden in Overijssel vroeger roggemeel koekjes gebakken die “poffertjes” genoemd werden. En in Woerden werden er vroeger door broeders van een klooster “koekjes” gebakken die veel leken op de oudhollandse poffertjes. Het poffertje wordt in die omgeving nog steeds een broedertje genoemd. Grappig, maar waar!


En hoewel iedereen er vanuit gaat dan de oudhollandse poffertjes uit Holland komen ligt hun oorsprong echter in Frankrijk. Aan het einde van de 18de eeuw werden ze gemaakt in een klooster waar ook Hosties voor de kerk werden gemaakt. Door een tekort aan tarwebloem zijn de monniken gaan experimenteren en zo is de basis voor de oudhollandse poffertjes gelegd. Zij zijn degene die het recept ontdekt hebben.


Poffertjeskraam.nl geeft jou het overzicht van poffertjeskramen speciaal voor jou. Zij hebben jarenlange ervaring met het bereiden van oudhollandse poffertjes op grote en kleine evenementen. Nu gebruiken zij die kennis om de beste poffertjeskramen voor u te selecteren. Een onmisbare kraam voor uw jaarmarkt of braderie vindt u op poffertjeskraam.nl! Kijk verder op de website om meer te ontdekken over alle mogelijkheden die passen bij uw wensen. Maak uw zoektocht niet moeilijker dan nodig is.


Heeft u een tip of vraag voor ons? Wilt u informatie over een kraam die niet op deze pagina staat? Wij bekijken en onderzoeken graag nieuwe mogelijkheden! Laat een reactie op de contactpagina achter, zodat wij uw vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.

         Top 3 meest bekeken

Poffertjes On Tour de Creperie De Mobiele Poffer